Waarom een aluminium boot? De lichtgewicht koning van de wateren.

Overweeg je een aluminium boot aan te schaffen? Denk eens aan de voordelen van een aluminium boot! Lichtgewicht, duurzaam en vol aanpassingsmogelijkheden: dat is de kracht van aluminium. Ontdek hieronder waarom steeds meer mensen kiezen voor deze duurzame en veelzijdige boten. 

Waarom een aluminium boot kopen?

Aluminium boten zijn de koningen van de wateren! Duurzaam, aanpasbaar en niet te vergeten zee brandveilig. Een aluminium boot weegt al gauw zo’n dertig tot veertig procent minder dan een even grote polyesterboot, en 45- tot 55% minder dan een vergelijkbare stalen boot. Met een aluminium boot ben je verzekerd van een roestvrije en waardevolle investering. 

Waarom geen polyester boot kopen?

Aluminium boten zijn niet alleen sterker, maar ook eenvoudiger te repareren. Zeg maar dag tegen die ellendige scheuren en deuken – met een aluminium boot is varen past écht zorgeloos!

Waarom geen houten boot kopen? 

Houten boten zijn charmant, maar vergen veel onderhoud. Met een aluminium boot hoef je je geen zorgen te maken over rot of kromtrekken. Gewoon varen en genieten van het avontuur!

Sneller, sterker en lichter

Aluminium boten zijn als de wind op het water: snel, sterk en licht! Met minder brandstofverbruik en hogere snelheden maak je met een aluminium boot elke zeemijl tot een feestje. 

Duurzaam en milieuvriendelijk

Ons aluminium wordt efficiënt gerecycled, waarbij slecht 5% van de energie nodig is in vergelijking met de productie van nieuw aluminium. Het oudste aluminium zeewaardige jacht uit 1936 vaart nog steeds! 

Onderhoudsarm en zeebestendig

Onderhoud aan je boot? Niet nodig! Aluminium boten zijn praktisch onderhoudsvrij en bestand tegen alle weersomstandigheden. Ze weerstaan krachtige vervormingen die staal, hout of polyester doen scheuren of breken, terwijl aluminium slechts buigt. Reparatie van deuken is eenvoudig, en beschadigde delen kunnen gemakkelijk worden vervangen. Met een aluminium boot blijf je altijd op koers, zonder gedoe. 

Altijd een stapje voor

Onze boten zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook slim. Met standaard anodes bescherm je je boot tegen ongewenste deeltjes in het water. Geen stress, alleen maar plezier op het water. 

Klaar om de sprong te wagen? Ontdek de wereld van aluminium boten en laat je verrassen door de mogelijkheden. Met een aluminium boot ben je klaar voor alle avonturen die het water te bieden heeft.

Facebook
Twitter
LinkedIn