Alle bezoek uitsluitend op telefonische afspraak:
0522-242212

PARTICULIEREN

WERKBOTEN

ALUMAX CUSTOM BOATS

Alumax boten zijn standaard handgebouwd van zeewaterbestendig aluminium en zelflozend zonder pompen of andere energie vragende hulpmiddelen. Mede daardoor zijn de Alumax boten zorgeloos en onderhoudsvrij.

ALUMINIUM WERKBOTEN

Onverwoestbaar, maar bovendien betaalbaar en volledig aan te passen naar wens. Er zijn al veel bedrijven en overheidsinstellingen die varen in een werkboot die gemaakt zijn bij Alumax Boats. De onderhoudsvrijheid, robuustheid en de uitstekende vaareigenschappen maken de Alumax boten...


LEES MEER

ALUMINIUM SLOEPEN

Alumax aluminium sloepen zijn onverwoestbaar, zelflozend en onderhoudsvrij. Ontworpen en gebouwd voor zorgeloos vaarplezier. Verkrijgbaar met inboard diesel, electromotor of outboard, eventueel in een bun. Deze oerdegelijke sloepen zijn uiteraard zeer geschikt voor particulieren, maar ook ideaal voor verhuur...


LEES MEER

ALUMINIUM TENDERS

Alumax aluminium tenders worden op maat gebouwd van onverwoestbaar aluminium. Dat wil zeggen dat we dus niet vast zitten aan een mal, zoals bij een polyester tender. Zo kunnen we de tender bouwen die U wilt. Waterskiën, wakeboarden, loungen, zonnen, een dag vissen of gewoon gezellig rondvaren, met een Alumax tender kunt u alle kanten op...


LEES MEER


ALUMAX BOATS ONDERNEMER VAN DE MAAND

DE WERF

Aan de rand van Meppel op 5 minuten rijden van de snelweg A32 met het uitzicht op Wanneperveen staat de aluminium boten werf van Alumax Boats. Het team bestaat uit boten bouwers, aluminium lassers, scheeps technische monteurs, projectleiders, verkoop en aftersales. De boten worden daar gebouwd van A tot Z in een "open keuken" waar u als geïnteresseerde meer dan welkom bent om dit proces te komen aanschouwen.

Alumax boten zijn standaard hand gebouwd van zeewaterbestendig aluminium en zelflozend zonder pompen of andere energie vragende hulpmiddelen. Mede daardoor dat de Alumax boten zorgeloos en onderhoudsvrij zijn.

Vernieuwing:

In 2012 is het standaard model Alumax 450 tot en met de Alumax 600 vervangen door de nieuwe "Bullit Tender" variërend van Bullit 400 tot en met de Bullit 720, verkrijgbaar met zowel buitenboordmotoren als inboord diesel motoren. Voordelen zijn o.a. dat de vloer en de romp hoger gesitueerd zijn waardoor de boot beter zelflozend is en meer boot op het water vertoond. Mede daardoor krijgen Bullit eigenaren een veilig gevoel tijdens het varen.

Tenders tijdens de Olympische spelen in Londen.


2012 was ook het jaar dat Alumax Boats de opdracht won voor het maken van 17 tenders voor het vervoeren van vele bezoekers tijdens de London Olympic Games. Al deze boten werden persoonlijk opgeleverd in Londen.

Maas taxi Rotterdam.

In 2015 werd Alumax Boats benaderd door Waterweg Rotterdam. De eigenaar van de watertaxi's die over de Maas scheren en bekend zijn door de opvallende kleur combinatie zwart/geel en een aanblik zijn van de bruisende stad Rotterdam. Op dat moment bestonden de watertaxi's als polyester boten die zwaar waren geworden door het geabsorbeerde water. Nadat Alumax Boats de bestaande taxiboten heeft gedigitaliseerd en verbeterd waar nodig is de eerste opgeleverd met 420 PK Cummins Diesel. Inmiddels varen er al een kleine 10 stuks gemaakt door Alumax Boats. Deze boten draaien probleemloos jaarlijks 3500 uur en zetten jaarlijks 400.000 passagiers van A naar B.

Velen gingen u voor:

Van een solo sportvisser tot groot gezin of bekende Nederlander als particulier, maar ook vele beroepsmatig gebruikers zoals o.a. Rijkswaterstaat, BAM international, natuurmonumenten, brandweerkorpsen, politie, toezichthouders, weg-en waterbouwers, visserij, verhuur en rondvaart bedrijven, veerdiensten, havendiensten, diverse taxi bedrijven en nog velen meer.

M.O.B. Boten/ SI boten/ EN1914

De Bullit 400, De Bullit 470 en de John 500 bezitten het EN1914 certificaat. Dat inhoud dat deze boten voldoen aan de Scheepvaart Inspectie keuring die geeist wordt voor bijboten op binnenvaart schepen. Ook wel Man Over Boort boten genoemd.


ALLERNIEUWSTE ONTWIKKELING

Nu onder andere in aanbouw, Nieuwe havendienst boot voor Scheveningen. Twee watertaxi’s voor Rotterdam. Toezichtboot visserij midden Nederland. “Traditionele” aluminium punter voor Giethoorn. Verbouwing Brandweerboot.