Worker 41

Worker 41

In de reeks van onze grote aluminium werkboten is dit de hoofdklasse. De Worker 41 is een aluminium werkboot van 12,50m lang en 4,50m breed. De diepgang is  0,75m en de doorvaarthoogte 2,60m. Het totale gewicht van deze boot compleet is 13 ton. 

Gebaseerd op de Worker 33 is deze aluminium werkboot gemaakt voor de Vietnameze overheid. Naast de patrouille- en het reddingsmiddelen hadden zij nog een specifieke wens voor de boot, namelijk: blusapparatuur.

Blusapparatuur

Een Mercury 3.0 V6 is geïnstalleerd als aandrijving voor de bluspomp. Deze pomp voorziet de op afstand bestuurbare blusmonitor op het dak en de handbediende monitor op het dek. De blusmonitor op het dak is geschikt voor blussen met zowel water als schuim. Bij gebruik van water levert de pomp 10.000 liter per minuut bij een druk van 10 bar.

Voortstuwing

Om een snelheid van (38 knopen) 70km/u te kunnen halen hebben we 2 Mercury 6.7 Common Rail voortstuwingsmotoren geïnstalleerd, beide 480PK. De motoren drijven beide een Hamilton Jet aan.

Naast de bovenstaande uitrusting van de Worker 41 is er o.a. gekozen om er een toilet, keuken met water, opbergruimte, 5 zitplaatsen, navigatieapparatuur incl. radar, walkie-talkie systeem, Marifoon, AIS, op elke hoek 1 zoeklicht op afstand bedienbaar vanaf dashboard, boegschroef, analoog kompas, alarmpaneel voor bilgepompen, aggregaat met afstandsbediening en automatische start, sirene met blauw licht, groot zwemplateau, 1.000L schoon water opslag en een tank voor vuilwater, deck met traanplaatvloer, 2 ingangen met ladder naar motorruimte en 3 luiken voor toegang tot motoren te installeren/plaatsen.

Waarom een aluminium boot?
Facebook
Twitter
LinkedIn

Specificaties

Extra informatie

length

Width

Draft

Clearance height

Hull weight

propulsion

Fuel