watertaxi-rotterdam-plaatst-grote-order-bij-alumax

Alumax Boats Meppel heeft van Watertaxi Rotterdam de opdracht gekregen om in de komende anderhalf jaar maar liefst zeven nieuwe aluminium watertaxi’s te gaan bouwen. Vier daarvan krijgen een capaciteit van veertig passagiers en twee boten zijn geschikt voor 12 personen en hun fietsen. De nieuwe watertaxi’s worden volledig elektrisch aangedreven. Het is voor Alumax Boats een van de grootste orders in het bestaan.

Alumax heeft sinds 2012 al acht twaalf persoons watertaxi’s gebouwd voor het bekende Rotterdamse vervoersbedrijf. Met deze nieuwe order verdubbelt Alumax dus bijna in een keer het totaal. De nieuwe vloot neemt vanaf 1 januari 2022 de bestaande Waterbus-lijnen 18 en 19 en de Pont op Zuid voor zijn rekening. Watertaxi Rotterdam heeft deze opdracht gegund gekregen van de gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Havenbedrijf Rotterdam.

Directeur Remko Germeraad van Alumax Boats toont zich zeer verheugd met deze grote opdracht. “Met deze zero emissie watertaxi’s doen wij een grote stap in de toekomst waarin we met elkaar streven naar een schoner milieu.”

Share: