wierfilter-psd

Een wierpot – of een wierfilter – is een filter dat ervoor zorgt dat er geen viezigheid in het koelwatersysteem van je  motor komt. Denk hierbij aan zand, modder, resten van waterplanten of andere voorwerpen die er niet bij horen te komen. Als het koelsysteem niet meer goed werkt kan de motor oververhit raken, dat leidt soms tot ernstige schade.

Onze inboards hebben standaard een wierfilter! Bij uitzondering van boten met een ander koelsysteem. Een wierpot filtert ongeregeldheden uit het water voordat het via koelwatersysteem de motor koelt. De pot is op een makkelijk te bereiken plek geplaatst en heeft een doorzichtige deksel zodat je snel kan zien of er veel vervuiling in zit. Als je de pot regelmatig checkt hoef je je geen zorgen te maken over verstoppingen! Tip: Draai wel eerst even de afsluiter van het koelwater dicht.

Een ander voordeel van de wierpot is dat je hem in de koudere maanden kunt vullen met antivries. Sluit het buitenwater af en draai de wierpot open, zo kun je gemakkelijk je motor vorstvrij maken.

Share: