Bullit 540 outboard

“Een tender is een schip dat van oudscher diende om post en passagiers met hun handbagage naar een op stroom of op de rede liggend zeeschip te vervoeren.” – Wikipedia

De naam ‘Tender’ komt van het Engelse ‘to tend’ wat verzorgen betekent. De historie van de tender vertelt ons dat tenders vroeger niet alleen zendschepen bevoorraadden, maar ook bekende ‘piraten’ als Radio Caroline en Radio Veronica. Daarnaast zie je tenders vaak in de davits van cruiseschepen hangen om als reddingsboot te dienen of om passagiers aan wal te brengen. Dit zijn vaak tenders uitgevoerd als een M.O.B. (man over board),is een kleine boot die is uitgerust met krachtige motoren. Ze worden meestal gebruikt bij “man-overboord”- oftewel MOB-situaties of bij het te hulp schieten van andere schepen in moeilijkheden.

Tegenwoordig zien we tender boten vaak als zwaarder gemotoriseerde reddingssloepen of ze worden ingezet om hoge snelheden te behalen tijdens het beoefenen van een watersport. Ook valt de keuze vaak op tenders als er op ruige – of open wateren gevaren moet worden (bijvoorbeeld door brandweercorpsen).

Sportief varen met een tender

Ben je op zoek naar comfort, kracht én snelheid? Dan raden we één van onze Bullit Tenders aan. De Bullit reeks kent verschillende maten tenders, special ontworpen voor verschillende doeleinden en aantal passagiers.

Voordelen van de onverwoestbare Bullit aluminium tender boten:

  • Voorzien van een speciaal ontworpen onderwaterschip voor sportieve prestaties;
  • Kunnen uitgerust worden met krachtige motoren;
  • Blijven ongekend stabiel, óók in golfslag;
  • Verrassend weinig diepgang;
  • Comfort én snelheid.

Check onze sportieve tender motorboten hier.

Share: