varendoejesamen

Ken jij de regels van het varen en weet jij wat goed zeemanschap is? Op het water ben je nooit alleen, varen doe namelijk je samen. Je vindt er watersporters, recreanten, binnenvaart- en/of andere beroepsschippers. De gelijknamige website varendoejesamen.nl geeft je alles wat je nodig hebt voor een goed voorbereide vaartocht zodat je rekening kunt houden met je eigen veiligheid en die van anderen. 

Zo kun je bijvoorbeeld een poster downloaden met tips voor veilig varen of een vaarbewaarkaart met de basisregels voor het varen op Nederlandse vaarwegen. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijkste voorrangregels, wat de verschillende boeien en kardinalen betekenen, alle verkeersborden op het water en de bruglichten. Als je het ons vraagt: Super handig!

Op de website van Varen doe je Samen vind je nog tal van dit soort informatie, kaarten, apps, knooppunten, nieuws en essentiële tips. Sterker nog, de website schenkt niet alleen aandacht aan de particuliere markt, maar ook beroepsschippers. Dat is waar ‘Varen doe je Samen’ om draait!

Neem maar eens een kijkje!

Share: