positieve-test-voor-the-next

Onlangs testte de gerenommeerde watersportjournalist Epco Ongering The Next, ons nieuwste model elektro sloep. De uitkomsten daarvan zijn te lezen in een uitgebreide blog op de site van Botentekoop.nl. Zo stelt Engering onder andere dat “wie hierin [….] niet kan varen zal nooit kunnen varen.”

De test vond plaats tijdens een uitgebreide vaartocht over de wateren in – en rond Meppel, thuishaven van Alumax Boats. Epco Ongering, onder andere bekend geworden door zijn tv-programma’s over watersport op RTL en SBS, keerde The Next tijdens deze tocht The Next figuurlijk binnenstebuiten.
Verrast werd hij door de vaareigenschappen van The Next. “Het stuurgedrag van de Next is voorbeeldig. Wie hier niet mee kan varen zal nooit leren varen. De draaicirkel werd over beide kanten binnen de eigen lengte (5.25 m) afgelegd en je vaart net zo makkelijk achteruit als vooruit. Dit is een boot waar nauwelijks instructie bij nodig is: instappen en wegvaren.”
Epco Ongering beschrijft in zijn test ook constructie van The Next. “De constructie met 4 mm dik aluminium, 40 cm spantafstand en een traanplaat vloer is oerdegelijk, maar eenvoudig afgewerkt. Aan details zoals de loosgaten lees je de ervaring van de werf af. Deze zijn in een aparte geul aan de achterkant van de kuip geplaatst, wat natte voeten voorkomt. Behalve door een stoer rond potdeksel wordt de Next beschermd door een brede rubberen stootrand. Onder het voordek, de bestuurdersbank en het achterdek is opbergplek, maar onder de andere banken is de ruimte open. Dit is het gevolg van de wens om de constructie zo simpel mogelijk te houden. Aanpassen is altijd mogelijk, maar dan geldt een meerprijs.”

Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je nog meer weten? Bel ons en wij kunnen je, ook op basis van de bevindingen van Ongering, nog veel meer vertellen over The Next.

Share: