Waterbus Delft samenwerking

Meppel – Alumax  Boats heeft een nieuw aluminium model ontworpen in de lijn voor personenvervoer. De Alumax Waterbus Fifty is vijftien meter lang, vaart volledig elektrisch en biedt plaats aan vijftig passagiers. De eerste twee Waterbus Fifty boten gaan vanaf de zomer 2023 in Delft dienst doen als OV middel. De Delftse aluminium boten krijgen een hydraulisch dak waardoor ze onder een aantal lage bruggen door kunnen varen. CEO Remko Germeraad toont zich erg content met de Alumax Waterbus Fifty. “Dit nieuwe model is een waardevolle toevoeging aan onze lijn met modellen speciaal voor het vervoer van personen.”

Delft krijgt de primeur

De Waterbus Fifty gaat in Delft, onder de naam Waterbus Delft, als openbaar vervoer dienst doen vanaf het Station Delft. Onderweg doet het een fors aantal haltes aan waardoor verschillende kennis- en culturele instellingen, bedrijven en wijken in Delft op duurzame wijze met elkaar verbonden worden. Mobiliteit wethouder van Delft Martina Huijsmans is blij met de komst van de Waterbus in Delft. “Innovaties als deze dragen bij aan een breed aanbod van duurzame mobiliteit in onze stad. En bieden een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Door ook gebruik te maken van het water, kan de auto vaker blijven staan.”

Last mile

Initiatiefnemers van Waterbus Delft zijn Kees Schonebaum en Tomas te Velde. “We zijn erg blij dat wij in Delft een primeur hebben met duurzaam en innovatief “last mile” personenvervoer over water. Hierdoor worden verschillende wijken langs de Schie in Delft met elkaar en het centrum verbonden.”

De Waterbus Fifty is voor Alumax Boats een nieuw model dat toegevoegd wordt aan de reeks Watertaxi 10, Watertaxi 20 en Watertaxi 30 modellen die onder andere bekend zijn geworden door Watertaxi Rotterdam.

Share: