We krijgen de vraag regelmatig “hoe maak ik mijn aluminium boot schoon?”
Het antwoord hierop is eigenlijk heel erg simpel! Of nouja, eigenlijk hebben wij het extra simpel gemaakt…

Onze boten zijn namelijk voorzien van goten en zelflozers. Dit betekent dat er in de vloer aan beide zijden een goot loopt die overgaat in een zelflozer die vuil en water gemakkelijk via de achterkant afvoert. Als je de boot gaat schoonmaken loopt het water dus via de achterkant weer uit de boot.

Het reinigen van de boot

Voor het schoonmaken van je aluminium boot heb je alleen maar een hogedrukspuit/reiniger en een stugge borstel nodig. Zelfs koud water voldoet. Als je het vuil op deze manier nog niet weg krijgt kun je een beetje zachte zeep gebruiken.
Mocht je onderwaterschip heel erg smerig zijn, probeer het dan licht in te spuiten met een onderwaterschipreiniger. Laat dit niet lang intrekken en gebruik het alleen als het echt nodig is!!! Gebruik niet als je boot gewrapt is.

Tip: haal de kussens en andere spullen uit de boot en neem gelijk de binnenkant mee. Als je dan toch bezig bent kun je het beter gelijk goed doen. ūüėČ

Gebruik bijvoorbeeld dit product

GEBRUIK NOOIT ZURE MIDDELEN!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar gebruik nooit zure – of middelen met alcohol. Dit veroorzaakt witte vlekken en dat zou zonde zijn van je stoere aluminium boot!

Share: