Alumax Boats verwelkomt Koning Willem-Alexander tijdens werkbezoek aan Port of Zwolle

Op woensdagmiddag 17 januari 2024 bracht Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een bezoek aan Meppel. Een bijzondere eer voor Alumax Boats, als bouwer van aluminium (werk)boten en watertaxi’s, een circulair product.

Het koninklijke werkbezoek begon op onze werf, waar de Koning een kijkje nam in onze cascohal en de kunst van het bouwen van aluminium boten beleefde. Onze medewerkers hadden de eer om met Zijne Majesteit te spreken en hem te informeren over de diverse toepassingen van onze werkboten, variërend van watertaxi’s tot elektrische rondvaartboten en sloepen.

Lees verder onder de foto’s of bekijk de film van Blauw Bloed hier, vanaf 14:30 min. 

Lasser Alumax

Een koninklijke rondleiding

Tijdens het bezoek sprak Koning Willem-Alexander met onze medewerkers en toonde hij interesse in de diverse toepassingen van onze werkboten. Zo sprak hij Daan over zijn werken-en-leren traject in onze cascohal en beklom hij de trap naast de Mokum Sleepboot om ook wat vragen aan Aron te stellen. Onze werf in de Meppeler haven is de geboorteplaats van watertaxi’s, elektrische rondvaartboten en sloepen die stuk voor stuk voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van design en functionaliteit.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Samenwerking met Port of Zwolle

Het werkbezoek maakte deel uit van een breder initiatief waarbij de Koning sprak over samenwerking op het gebied van circulariteit, veranderende vervoerstromen, economische ontwikkeling en bestuurlijke samenwerking. Port of Zwolle, het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel, fungeerde als gastheer/vrouw voor deze bijzondere gelegenheid.

Een kroon op ons werk

Jeroen van de Ende, CEO van Port of Zwolle, beschouwde het bezoek van de Koning als een “kroon op ons werk”. De groei van Port of Zwolle in de afgelopen jaren, mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen ondernemers, overheid en kennisinstellingen, werd op deze dag extra benadrukt. Van den Ende benadrukte dat samenwerking het DNA van Port of Zwolle en de regio zit.

Toekomstgerichte samenwerking

Burgemeester Richard Korteland benadrukte de inspanningen van Port of Zwolle binnen de Regio Deal Regio Zwolle. De strategische ligging en het versterken van het investeringsklimaat zijn speerpunten waar Port of Zwolle aan werkt, met steun vanuit het Rijk en Europa. Deze inspanningen vormen de basis voor een toekomstgerichte samenwerking.

Tekst gaat door onder de foto’s. 

Alumax Boats: innovatie in aluminium werkboten

Als Alumax Boats zijn we trots op de erkenning die het koninklijke bezoek met zich meebracht. Onze aluminium werkboten vormen een essentieel onderdeel van de maritieme infrastructuur, variërend van personenvervoer en handhaving tot brandweer, havendienst, veerponten en rondvaartboten.

Ontdek de wereld van Alumax Werkboten

Wilt u meer weten over Alumax, onze aluminium werkboten en wat wij voor uw specifieke behoeften kunnen betekenen? Ontdek de wereld van Alumax en Laat ons uw maritieme visie realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek de kracht van Alumax in aluminium werkboten.