Alumax Boats verwelkomt Koning tijdens toekomstgericht werkbezoek aan Port of Zwolle

Datum: 4 januari 2023

Meppel, Nederland – Op woensdagmiddag 17 januari aanstaande staat Alumax Boats in de schijnwerpers als Zijne Majesteit de Koning een veelbelovend werkbezoek brengt aan Port of Zwolle in Meppel. Als toonaangevende speler in de maritieme industrie verheugt Alumax Boats zich op deze gelegenheid om het voortouw te nemen in circulair ondernemen, economische ontwikkeling en bestuurlijke samenwerking.

Exclusieve rondleiding door Alumax Boats werf

Het hoogtepunt van het werkbezoek wordt gevormd door de tour bij Alumax Boats, waar Zijne Majesteit een exclusieve rondleiding zal krijgen door de werf. Onze ervaren medewerkers delen graag hun expertise over het ontwerp- en bouwproces van onze aluminium boten, waaronder sloepen, watertaxi’s en elektrische rondvaartboten. De haven Meppel zal dienen als een dynamisch decor voor deze showcase van vakmanschap en innovatie.

Inspirerende inzichten in circulair ondernemen

Aansluitend vertelt de eigenaar van Weever Groep over initiatieven in de haven rond waterstof, over circulaire bouw en over het hergebruiken van de materialen die de sloop van gebouwen en vrachtschepen oplevert. Vervolgens krijgt de Koning bij twee trucks van vrachtwagenbedrijf Scania toelichting op de rol van het bedrijf bij Port of Zwolle en op de ontwikkeling van vrachtwagens die op waterstof rijden.

Met de Watertaxi varen 

Nog een hoogtepunt van het bezoek is de watertaxi-ervaring, verzorgd door Alumax Boats, waarmee Zijne Majesteit naar het Fieldlab Circulair Ondernemen zal varen. Hier zetten ondernemers en studenten zich gezamenlijk in voor het ontwikkelen, testen en produceren van nieuwe (voedsel)producten met een circulaire insteek.

Een bijzondere dag in het vooruitzicht

Port of Zwolle zet zich actief in als logistiek hub voor circulaire bedrijvigheid, in lijn met de energietransitie, de groei van vervoer over water een circulaire productieprocessen. Samen met ondernemers, de regio en onderwijsinstellingen werkt Port of Zwolle aan duurzaamheid, digitalisering en toekomstbestendige havenfaciliteiten.

Een bijzondere dag in het vooruitzicht

Alumax Boats kijkt uit naar deze bijzondere dag waarop we samen met Zijne Majesteit de Koning onze visie op een duurzame en circulaire toekomst kunnen delen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danny Pol van Alumax Boats B.V.

0522 24 22 12 | info@alumaxboats.nl