alumax-boats-mokumboot

Meppeler boten dragen bij aan mijlpaal in Amsterdam’s cultureel toerisme met lancering Cultuur Ferry

Vrijdag 19 april werd een historische mijlpaal bereikt in Amsterdam’s cultureel toerisme met de officiële opening van de Cultuur Ferry. Dit innovatieve initiatief, waarbij de Meppeler boten van Alumax Boats een cruciale rol spelen, is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Rederij Mokum Boot en een groot aantal Amsterdamse culturele instellingen.

De Cultuur Ferry neemt passagiers vanaf het Centraal Station mee op een hop-on hop-off ervaring langs een dertigtal culturele hoogtepunten van Amsterdam. Met aanlegsteigers op korte afstand van musea zoals het Nationaal Holocaustmuseum, NEMO, Het Scheepvaartmuseum en dierentuin Artis, is het voor bezoekers eenvoudig om op- en af te stappen en deze attracties te verkennen.

Duurzaam

De feestelijke opening werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de betrokken culturele instellingen, lokale bestuurders en andere belanghebbenden. Michael Huijser, voorzitter van het bestuur van Cultuur Ferry en tevens directeur van Het Scheepvaartmuseum, sprak zijn enthousiasme uit over het project. “De Cultuur Ferry biedt niet alleen duurzaam vervoer, maar ook een rijke ervaring voor bezoekers. We zijn verheugd om samen te werken aan het bevorderen van cultureel toerisme in Amsterdam,” aldus Huijser.

Trots

Tot de genodigden behoorden ook vertegenwoordigers van Alumax Boats. Remko Germeraad, directeur van Alumax Boats, uitte zijn trots over de samenwerking met Mokum Boot Amsterdam en de toevoeging van negen nieuwe elektrische rondvaartboten aan de vloot. Een aantal van deze rondvaartboten worden gebruikt voor de Cultuur Ferry. “We zijn ontzettend trots op onze langdurige samenwerking met Mokum Boot Amsterdam,” zei Germeraad. Naast de negen splinternieuwe elektrische rondvaartboten heeft Alumax Boats in de afgelopen tien jaar ook een zeventigtal elektrische verhuursloepen voor Mokum Boot gebouwd. “Het is geweldig om te zien hoe onze boten bijdragen aan het verrijken van de ervaring van bezoekers aan deze prachtige stad.”

De Cultuur Ferry vaart van april tot oktober op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9.30 en 17.30 uur, waardoor bezoekers de kans krijgen om op flexibele tijden deel te nemen aan deze culturele ontdekkingsreis.

Share: