Alumax werkbootjes: compacte krachtpatsers

In de wereld van maritieme activiteiten spelen kleine werkbootjes een grote rol. Deze compacte krachtpatsers zijn essentieel voor diverse taken, variërend van onderhoud en inspectie tot redding en surveillance. Laten we eens dieper ingaan op hoe deze kleine werkbootjes grote prestaties leveren, zelfs in beperkte ruimtes en moeilijk bereikbare locaties.

De rol van Alumax werkbootjes

“Werkbootjes zijn de stille helden van de maritieme wereld. Ze zijn misschien klein van formaat, maar ze leveren enorme bijdragen aan efficiënte operaties op het water”, zegt Remko Germeraad, CEO van Alumax Boats. “Hun wendbaarheid en veelzijdigheid maken ze onmisbaar voor uiteenlopende taken.”

Bullit 470 MOB

M.O.B. gecertificeerde werkbootjes

Neem bijvoorbeeld de M.O.B. gecerificeerde werkbootjes zoals de Bullit 540 en 470. “Deze compacte boten zijn ontworpen met de veiligheid van mensen in gedachten”, aldus Germeraad. “Ze voldoen aan strikte certificeringseisen en zijn klaar om snel te reageren in noodsituaties.” De boten zijn beide niet groter dan 5,5m en dus ideaal als bijboot voor binnenvaart of cruiseschepen. 

 

 

De Werkboot 540: compact en uitmuntend

De Werkboot 540, gebaseerd op de bekende Bullit 540, is een voorbeeld van compactheid en uitmuntendhuid. “Met deze boot laten we zien dat kracht niet altijd groot hoeft te zijn”, zegt Germeraad. “De werkboot 540 biedt indrukwekkende prestaties in een compacte vorm, waardoor hij ideaal is voor diverse maritieme taken.” Het voordeel van aluminium is dat álles nog aangepast kan worden naar wens van de klant en de taken die te vervullen zijn. Moet er een multideur in de zijkant? Geen probleem. Moet er een duwblok op de steven met uitstap aan de voorkant van de boot? Gaan we doen!

Alumax JON 500: perfecte platbodem

“De Alumax JON 500 is een werkpaard voor ondiepe wateren”, merkt Germeraad op. “Zijn platte bodem en robuuste ontwerp maken hem geschikt voor taken waar andere boten niet kunnen komen. Het is een favoriet onder waterschappen en natuurbeheerders”. 

Het voordeel van zelflozers

Zijnlozers zijn een gamechanger voor onderhoud en schoonmaak! “Ze zorgen ervoor dat onze boten altijd klaar zijn voor actie, zelfs na zware weersomstandigheden”, zegt Germeraad. 

Ontdek de veelzijdigheid van kleine werkbootjes

Kleine werkbootjes mogen dan compact zijn, maar hun impact is groots. “We zijn trots op de rol die onze boten spelen in verschillende maritieme omgevingen”, vindt Germeraad. “De veelzijdigheid en betrouwbaarheid maken ze een onmisbaar onderdeel van elke vloot.”

Het werkbootje van je dromen!

Wat heb jij nodig van een klein werkbootje om haar effectief in te zetten? Laten we de mogelijkheden bekijken!