MODELLEN

WERKBOTEN

Ga naar Particulier >

M.O.B. (man over boord)

KAJUITBOTEN

SPECIALS


Foto Theo Smits


REMKO GERMERAAD 'HAVENONDERNEMER VAN HET JAAR 2016'.


Remko Germeraad van Alumax Custom Boats is 'Havenondernemer van het jaar 2016' geworden. Daarmee is hij de eerste winnaar van de deze havenondernemersprijs Port of Zwolle. Bart Kuipers (senior research manager haveneconomie aan de Erasmus Universiteit) en Barbara Visser (Tweede Kamerlid VVD) reikten afgelopen vrijdagavond de prijs uit tijdens het eerste Havendiner Regio Zwolle.

Juryrapport
Volgens het juryrapport is Remko Germeraad van Alumax Custom Boats een ondernemer die zich de afgelopen jaren bewezen heeft. In 2003 is hij, samen met zijn compagnon Jarno Visser, vanuit een garage in Hasselt gestart met Alumax Custom Boats. In 2007 zijn zij, via Zwartsluis, met het bedrijf naar Meppel verhuisd.

2016 was een uitermate succesvol jaar voor Remko Germeraard met als symbolisch hoogtepunt de vaartocht van het Koningspaar in een Alumax boot tijdens Koningsdag in Zwolle. Dankzij de naamsvermelding van Port of Zwolle op de boot bewees hij daarmee ook het havenbedrijf een grote dienst.

Alumax maakte vorig jaar een stevige groei door en zag haar afzetmarkt daarbij steeds verder groeien, tot over de landsgrenzen heen. Het succes zet zich ook dit jaar voort. De bomvolle orderportefeuille, met daarin onder andere enkele brandweersloepen, heeft tot gevolg dat Alumax bijna letterlijk uit zijn voegen barst. Plannen voor een forse uitbreiding van het huidige bedrijfspand worden inmiddels gesmeed en moeten in 2018 gerealiseerd worden.

De aluminium schepen van Alumax varen onder andere in de grachten van Amsterdam, als rondvaartboot en in de havens van Rotterdam als watertaxi. Ook over de landgrenzen heen varen de boten van Remko. Zo deden zijn boten tijdens de Olympische Spelen van Londen (2012) dienst als officiële watertaxi van de organisatie. Maar ook BAM International, Boskalis en Rijkswaterstaat behoren tot de grote klantenkring van het Meppeler bedrijf.

Waardering
De prijs ‘havenondernemer van het jaar’, een initiatief van Port of Zwolle, is dit jaar voor het eerst uitgereikt. De directie van Port of Zwolle onderstreept hiermee haar waardering voor de ondernemers in het havengebied van Port of Zwolle en wil met de prijs inspirerend ondernemerschap extra onder de aandacht brengen.

De eerste Havenondernemer van het jaar is, in goed overleg en weloverwogen, gekozen door directie van Port of Zwolle en het LEC Regio Zwolle. Vanaf dit jaar kunnen ondernemers worden genomineerd, waarna er een officiële verkiezing plaatsvindt. Ook dan wordt de Havenondernemer van het jaar bekendgemaakt tijdens het terugkerende Havendiner Regio Zwolle.

Lees ook het artikel over Port of Zwolle in Mainport Magazine.


Klik hier >>